HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Az elmúlt hétvégén szombaton különleges, kerekesszékes kosárlabda-bajnokságon vehettek részt azok, akik ellátogattak a kőbányai Törekvés Sportegyesület csarnokába - immár kilencedik alkalommal. A HBLF Magyarország (magyarul: felelős vállalatvezetők fóruma) évek óta kiemelten fontosnak tartja a hátrányos helyzetűek, a sérültek segítését. Olyan nagy hazai- és nemzetközi multinacionális cégek által delegált csapatok jelentkezését várták, akik vállalták azt, hogy néhány percre kerekesszékbe ülnek, és abban mérkőznek meg, hagyományos méretű kosárlabdapályán. A játékszabályok itt annyiban módosultak az eredeti kosárlabda szabályaihoz képest, hogy egy-egy mérkőzés kétszer nyolc perc volt, és a végén egyenes kieséssel jutottak tovább az egyes csapatok, s a végén természetesen egy valaki volt, aki megnyerte a sorozatot - ezúttal a Magyar Telekom által delegált lelkes csapat. Jómagam a Civil Rádió képviseletében a helyszínen jártam, és készítettem riportot, melyet április 22-i "Handycap" adásunkban hallhatnak majd Hallgatóink. A riport különlegessége, hogy a győztes mérkőzést együtt közvetíthettem egyik lelkes segítőmmel, Berecz Tiborral, a mérkőzésen részt vevő egyik, s végül győztes csapat HR megoldások managerével, aki, mint éplátó, mindenben segített. Így egyfajta "szakkommentátorrá" lépett elő erre a kétszer nyolc percre - mindketten nagyon élveztük a számunkra szokatlan, és véletlen szituációt. Szerencsés véletlen volt ez, de rádiós szempontból, főleg a mi rádiónkban különös dolog volt - hamarosan Ti is meghalljátok majd.

 

Mai "Fillagória" adásunkban pedig a már korábban beharangozott stúdióbeszélgetésünk hallhatták Hallgatóink, melyben Dr. Farkas Henriettával, a SOTE III. számú Belgyógyászati Klinikáján működő Országos Angioödéma Központ főorvosával beszélgettem, valamint egy kedves meglepetésvendéggel, Napsugár Anna jeltáncművésstzel. Mindketten a Ritka Betegségek Világnapjának résztvevői voltak 2011. február 26-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban - míg a Múzeum első emeleti konferenciatermében több neves hazai- és nemzetközi  orvos -  köztük Dr. Farkas Henrietta -  tartott szakmai előadást, addig a földszinten kultúrális programokkal várták a családokat, a legkisebbektől az idősekig, köztük Anna jeltánc-társulata, óriási sikert aratva.

Beszélgetésünk itt hallható.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr652824515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása