HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

2011. február 26-án szombaton tartották az idei "Ritka Napot", amely nem más, mint a Ritka Betegségek Világnapja Szakmai Konferencia, melynek idén a Mezőgazdasági Múzeum adott otthont. Becslések szerint több, mint ezren lehettünk a neves hazai- és külföldi - főképp - orvosok, professzorok, egyetemi tanárok által tartott konferenciasorozaton, amelyen ritka fejlődési rendellenességekről tartottak előadást a tisztelt érdeklődőknek. S amíg a Múzeum emeleti konferenciatermében zajlott az előadássorozat, Dr. Pogány Gábor, a Ritka- és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége Elnöke a könyvtárteremben sajtótájékoztatóval egybekötött előadást tartott, odalent a Múzeum földszintjén a legifjabb korosztály képviselői a legkülönbözőbb kultúrális programokon vehettek részt. Fellépett több neves előadóművész, többek között a Roll Dance kerekesszékes kombi tánccsoport, Sugár Anna jelnyelvi táncművész és a Kormorán Memory Band, amely fergeteges hangulatú élő koncerttel zárta a rendezvényt. Az egyik előadó, Dr. Farkas Henrietta, a SOTE III. sz. Belgyógyászati Klinikáján működő Országos Angioödéma Központ vezerője személyes érintettség okán kezdett el foglalkozni a ritka fejlődési rendellenességekkel. Szerettük volna őt meghívni Fillagória című műsorunkba, de a március 16-i adásba azért nem tudott eljönni, mert épp Amerikába készül, másnapi indulással, és 23-án tér haza Magyarországra. Viszont ígéretet kaptunk arra, hogy az utána következő hétvégén tiszteletét teszi stúdiónkban, így a március 30-i adásban hallhatják majd Hallgatóink a vele készült stúdióbeszélgetést. Ide kapcsolódóan jutottam arra az elhatározásra, és pattant ki fejemből azon ötlet, hogy - mivel a ritka- és veleszületett fejlődési rendellenességekről vajmi keveset tudunk, tegyenek fel Önök kérdéseket, Kedves Hallgatóink, és írják meg nekünk itt! A kérdések beérkezési határidejét március 23-án éjféli időpontban határozzuk meg azért, hogy a beérkező kérdéseket legyen idő elküldeni Dr. Farkas Henriettának, hogy aztán legyen miről beszlégetni, hogy minél hasznosabb legyen a beszélgetés.

A március 16-i adásunk pedig itt hallhatják!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr772745706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása