HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Ma egy különleges, és egyúttal nagyon tanulságos rendezvénynek lehettünk részesei a Bajza Utcai Általános Iskolában. Az Iskolai Diákönkormányzat minden évben meghatároz egy olyan "szabad napot", amikor iskolai tanterv keretein kívüli "oktatás" folyik az épületben. Célja, hogy a diákok sokkal inkább "játékos" formában jussanak hasznos ismeretekhez, mintsem, hogy az órarendben előírtak szerint, tankönyben leírt tananyagot sajátítson el. Így történt ez idén is, amikoris ma egy "Tolerancia" Napot tartottak. A rendezvény reggel 8 és délután 13 óra között zajlott az Iskola tornatermében és néhány tantermében.

A rendezvényt reggel Bakos Csilla Igazgató megnyitójával kezdődött, majd ezt követően a Nem adom fel zenekar adott egy röpke félórás koncertet, melynek egyik tagjával, billentyűsével, Durgonics Tamással egy rövid interjút is készítettem. Ezt követően vakvezető kutyás bemutatót láthattak az érdeklődők, az alsó tagozatos diákoknak pedig az Intézmény egyik emeleti tantermében egy kötetlen zenés beszélgetésre került sor, melyen Bardóf Zsuzsanna hegedű-furulyaművész, népdalénekes, a Zeneakadémia végzős hallgatója, valamint Huzella Péter, a Kaláka együttes egykori gitárosa tartott egy rövid koncertet, közben pedig, mivel Zsuzsanna maga is sérült, születésétől fogva vak, volt lehetőség egy kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre. Ezt követően jómagam is lehetőséget kaptam a bemutatkozásra, hogy én, mint a Civil Rádió munkatársa hogyan élek, dolgozom, látássérültként.

E rendezvényről természetesen riport is készült, melyet március 2-i "Fillagória" adásunkban hallhatnak Hallgatóink. A rendezvény záró akkorjaként az Iskola tornatermében a Huzella Péter-Jenei Szilveszter alkotta Nill Jung sétány nevű formáció adott egy kb. negyedórás  umplugged koncertet két gitárral, majd Zuszsanna a felsőtagozatos diákok előtt is megcsillogtatta tehetségét, utána vele is sikerült egy rövid interjút készítenem. A riportban két diák is megszólalt, akikkel szüleik előzetes hozzájárulásával beszlégethettem, őket is hallhatják majd jövő szerdai adásunkban.

 

Nem szép dolog a személyeskedés, de most mégis hadd jegyezzem meg, hogy jómagam személyes baráti ismeretség következtében kerültem kapcsolatba e rendezvénnyel, Jenei Szilveszter, a KMB gitárosának felesége, Illés Györgyi maga is tanít ebben az Intézményben, és Szilveszter ötlete volt az, hogy én, mint látássérült, meséljek magamról az érdeklődő gyerekeknek, azon túl, hogy riportot is készíthetek a Civil Rádió Hallgatói számára.

Ezúton köszönet a szervezőknek, egy igazán remek hangulatú és tanulságos esemény részesei lehettünk. Részletek hamarosan, "Fillagória" című műsorunkban, melyet természetesen majd itt is meghallgathattok.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr222689903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása