HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

TAVASZI HANGULAT A FONÓBAN

2011.02.20. 23:26

szerző: RUZSA_VIKTOR

Bár az idei télnek sajnos még koránt sincs vége, a Fonóban ma este már a tavaszi hangulatot idézte fel a Kormorán Memory Band. Újabb Klubtalálkozóra került sor, ezúttal új időpontban, vasárnap este 18:00 órától, tekintettel arra, hogy ilyenkor talán kicsivel többen el tudnak jönni, mint hétköznap esténként.

Jómagam már fél ötkor bent voltam a Fonóban, egy gyors beköszönés az éppen szolgálatban lévő Technikus Kollégának, Szabó Zolinak a stúdióban, aztán irány a Fonó büféje, ahol  a Zenekar tagjai és vendégeik már gyülekeztek. A KMB vendége ezúttal Kalapács Józsi és nemrég alakult együttese, az Akusztika, akivel egy felejthetetlen estét tölthettünk el, azok, akik oda látogattak.

Nem sokkal 18 óra után kezdetét is vette a koncert, Józsiék kezdték a remek hangulatú, több, mint 2 órás showműsort a színpadon. Kalapács Józsi, Magyarország egyik legnépszerűbb heawy metal-zenekara, a Pokolgép énekesként vált ismertté, majd az 1990-es években az Omen zenekar élén ismerhette a rockerközönség, néhány éve pedig új formáció élén tűnt fel. Természetesen az újabb dalok mellől nem hiányozhatott néhány régebbi sláger sem, melyek átdolgozását hallhattuk ma este.  Józsiék bő 1 órás műsorát néhány percnyi szünet, áthangolás követte, majd nem sokkal este 19:30 után kezdetét vette a KMB nagykoncertje, melyben ezúttal a közelgő március 15-e szellemét is megidézték, főleg azért, mert az együttes március elején Amerikai turnéra indul, ezért a márciusi klub egész biztosan elmarad, az együttesről pedig köztudott, hogy valamennyi nemzeti ünnepünk előtt eljátszik néhány, az adott ünnephez kapcsolódó vers-megzenésítést, melyek jórész Koltay Gergely, az ex-Kormorán vezetője és Jenei Szilveszter, a KMB gitárosa  nevéhez fűződnek.  Büszke vagyok arra, hogy a Klub médiatámogatója a Civil Rádió, szerény személyem által több ízben hallhatták Hallgatóink a Klub ajánlóját, több programajánlóban is igyekeztünk felhívni a figyelmet a soron következő  koncertekre - s tesszük ezt ezután is, jó szívvel, hiszen a Civil Rádió maga is felvállalja az igényes rockzenét és a népzenét is.

A koncertnek  nem sokkal este fél 9 után lett vége, de természetesen azt követően még volt alkalmunk pár kedves szót váltani a régi Barátokkal, Ismerősökkel, a Zenekar valamennyi tagjával, akik közül a dobos, Drexler Zoltán ma ünnepli születésnapját, és hamarosan névnapja is lesz (március 8-án), sok szeretettel gratulálunk neki.

 

A koncerten a sok régi Barát közt ma is volt szerencsém találkozni a KMB Facebook oldal alapítójával, Major Emesével, és még néhány közös ismerőssel.

Az együttes jövő szombaton, február 26-án egy, a Vajda Hunyad váránál tartandó jótékonysági koncerten is fellép majd, melyre szintén meghívást kaptam, nem csak, mint magánszemély, hanem a Civil Rádió munkatársaként is.

 

Aki pedig lemaradt volna a ma estéről, az - bár egy felvétel, akármilyen profi minőségű is, nem pótolja az élő hangulatot - itt meghallgathatja a ma esti show-t, azért a felvétel valamennyire talán mégis tükrözi a remek hangulatú koncertet.

 

 

Köszönet ezért mindenkinek, akinek ebben része volt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr232675864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása