HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Tehetséges roma fiatalokat támogat a Vodafone

 
A Vodafone is részt vesz a Romaster programban
 
A tanulás kulcs a beilleszkedéshez. A Romaster program keretében a Vodafone négy tehetséges roma származású fiatalt karol fel, akik anyagi támogatás mellett szakmai tapasztalatokat is szerezhetnek a vállalatnál.
 
A programban résztvevő fiatalok pályafutását a középiskolai évektől egészen a diploma megszerzéséig követik. A program három fő pillérre épül: az első az anyagi támogatás, amelyet kizárólag tanulmányi célra fordíthatnak a diákok. A második elem: tanulónként egy mentor a Vodafone részéről, akihez bizalommal fordulhatnak, és aki emberi-szakmai támogatást nyújt nekik. A harmadik pillér pedig maga a gyakornoki munka, a lehetőségek függvényében.
 
A Vodafone olyan diákokat keresett, akik a középiskolás éveik vége felé járnak, tehetségesek, ambiciózusak és kitartóak, emellett pedig felvállalják roma származásukat. Komoly gátja a romák felemelkedésének, hogy körükben rendkívül alacsony a felsőfokú végzettséggel rendelkezők száma, tehát ezeknek a fiataloknak nagyköveti szerepük is van a saját közösségükben, hogy megmutassák, érdemes tanulni.
 
A legjobb 12 pályázatból a Vodafone humán erőforrás csapata személyes találkozókon választotta ki a 4 nyertest. A fiatalok az interjúk során őszintén  beszéltek mindennapi nehézségeikről, azonban a jövőt illetően felnőtteket meghazudtoló módon letisztult elképzeléseknek adtak hangot. Nagyon motivált fiatalok jelentkeztek nálunk, akik sok esetben megdöbbentően nehéz körülmények között élnek és tanulnak.” mondta Gotthárdi Ibolya, a Vodafone HR vezérigazgató-helyettese.
 
A kiválasztottak közül egy bélavári fiú a pécsi Gandhi Közalapítványi Gimnázium és Kollégiumból, egy magyaregresi diák a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskolából került a kiválasztottak közé. A nyertes lányok egyike Kaposváron él és a Táncsics Mihály Gimnáziumban tanul, míg másikuk tiszabezdédi születésű és a Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium tanulója.
 
A Romaster programról:
 
A ROMASTER tehetséggondozó programot 2007 februárjában közösen hívta életre a Magyar Üzleti Vezetők Fóruma (HBLF) és az IBM Magyarország. A program célja, hogy a roma társadalomban tovább bővüljön a megfelelő nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel rendelkező közösség, amelynek tagjai versenyképes tudással, egyenlő esélyekkel lépnek a munkaerő piacra, vagy saját vállalkozásukon keresztül lesznek aktív résztvevői a versenypiaci környezetnek. A program lényeges elemei a vállalati mentorálás, illetve, hogy csak azokat a középiskolás diákokat támogatja, akik gazdasági, műszaki, jogi vagy egészségügyi irányban tervezik a továbbtanulást és a diploma megszerzését. A programhoz csatlakozó vállalatok személyenként évi 300 000 Ft-tal támogatják a diákok tanuláshoz kapcsolódó kiadásait (nyelvórák, különórák, tankönyvek, iskolába történő utazás) a diploma megszerzéséig, és mentort állítanak melléjük munkatársaik bevonásával.
                        
 
Akik 2010. augusztusában hallották műsorunk egyik korábbi adását, már ismerhetik e programot. Ma esti "Fillagória" adásunkban e programról beszélgettem Intődy Gáborral, a Vodafone Belső Kommunikációs- és Felelősségvállalás-vezetőjével.
 
 
 
Műsorunk második részében pedig természetesen a már jól megszokott, 15. Jubileumi Születésnapi műsorunk egy újabb epzódját hallhatták Hallgatóink - ezúttal Demeter Judittal, a Nemzeti Galéria PR-osával beszélgettem, aki nálunk - akárcsak jónéhányan, közel 200-an - önkéntes műsorkészítőként tevékenykedik.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr1002503266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.