HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Magyarország - mondhatnánk - egyetlen folkrockzenekara, az 1970-es években alakult Kormorán utódzenekara, a 2005-ben Gál Péter hegedűs, Margit József énekes-basszusgitáros és Jenei Szilveszter énekes-gitáros zeneszerző alkotta Kormorán emory Band, természetesen billentyűssel és dobossal kiegészülve, már évek óta rendszeresen fellépők a Fonó Budai Zeneházban. 2009. április 16-át követően azonban a koncertsorozat - főképp anyagi okok miatt - szünetelt, idén október 21-én azonban újraindult, s e sorozatban immár második alkalommal, november 18-án csótürtük este 19:30-kor egy újabb koncerttel örvendeztették meg a Fonó törzsközönségét. Ezúttal nekem is volt szerencsém eljutni e remek, igazán emelkedett hangulatú koncertre. A Zenekar repertoárjában saját szerzeményeik mellett magyar és erdélyi népdalfeldolgozások is hallhatók. Emellett hagyomány, hogy az Együttes minden klubkoncertjére meghív egy vendégzenekart. Ezúttal a Kalapács Akkusztikáből alakult Brian Adams Tribute Band-et, Csákvári Lászlót és Balikó Tamást, akik egy-egy akkusztikus gitár kíséretében Brian Adams szerzeményeiből adtak elő néhány slágert, de a remek dalok sorát végezetül Ifj. Gál Péter, a KMB hegedűsének fia szövegére írt szerzeménye zárta.

Ezután ismét a KMB következett - így e remek hangulatú koncert három részből állt, és nagyjából este 11 óra körül ért véget, de természetesen még mielőtt hana indultunk volna, volt alkalmunk egy kötetlen baráti beszélgetésre, ismerkedésre a Zenekar tagjaival, illetve néhány kedves Civil Rádiós Kollégával is találkozni. Így már nem sokkal éjfél előtt indultam haza, a Móricz Zsigmond körtérig még a 47-es villamossal, majd miután az garázsmenet volt, ott átszállva a 907-es éjszakai járatra az Uránia felé, így nem sokkal háromnegyed egy után értem haza.

 

Köszönet a Zenekaroknak, valamint Jenei Szilveszter barátomnak a Klubba történő meghívásért, és azért, hogy egyik kedvenc Kormorán Memory Band-dalom, a "Csak Te legyél" címűt is eljátszották, amelynek koncertklipjét a Zenekar Facebook-oldalán láttam, és a kommentben kértem, hogy ha lehet, játsszák el majd  az élő koncerten. Továbbá igyekszem a legközelebbin, a Karácsony előtti, december 23-án megrendezésre kerülő Klubkoncerten is tiszteletem tenni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr282458488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása