HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A MUNKANÉLKÜLISÉGTŐL A RENDEZŐ ASSZISZTENSIG

 

 

 

Az "Egyenlő Esélyekért" Alapítvány jóvoltából, Európai Uniós támogatással médiaismereti képzést indítanak fogyatékossággal élőknek, e tanfolyamon főképp mozgás- és hallássérült fiatalok vesznek részt, akik e tanfolyam elvégzése után, 2011. január végén siekres vizsga esetén OKJ-s mozgóképgyártó képesítést szerezhetnek.  E tanfolyamnak a Csömöri Rehabilitációs Intézet ad otthont. A rendezvény ugyan délelőtt 10 órakor vette kezdetét, de mivel érdekes és fontos téma lévén riportot készítettem belőle "Handycap" című magazinunk számára, így már igyekeztem korábban odaérni, s mivel életemben először jártam Csömörön, előzőleg tájékozódtam a BKV Telefonos Ügyfélszolgálatán az eljutás módjáról, és azt az információt kaptam még tegnap este, hogy 8:12-kor indul egy HÉV az Örs Vezér terétől - így azzal mentem, amellyel már fél kilenc után öt perccel oda is értem Csömör - Szabadságtelep megállóhelyhez, ahonnan egy kedves hölgy segített az eligazodásban, s csaknem öt perc séta után máris az Intézetben voltam, ahol nagyon kedves fogadtatásban volt részem. Elsőként Dr. Szekeres Tiborné Erzsébet, az "Egyenlő Esélyekért" Alapítvány alapítója fogadott, aki máris a rendelkezésemre állt egy alig 10 perces interjú erejéig.  Erzsébet - többek között - mesélt az Alapítvány megalapításának körülményeiről, erre irányuló kérdésemre elmondta, hogy még 1986-ban hozta létre Kollégáival az Alapítvány elődjének számító "Összefogás" Ipari Egyesületet, mivel a rendszerváltás előtt  az alapítványi forma még nem létezett Magyarországon. Az Egyesület az 1990-es évek végén alakult át, s maga az alapítvány 2000-ben alakult.  A project Európai Uniós támogatással valósulhatott meg,gyakorlati hátteret a Hálózat TV Médiaiskola biztosít, Fodor Gábor, a Hálózat TV műsorigazgató-helyettes vezetésével, aki szintén egy rövid interjú erejéig a rendelkezésemre állt. Liling Tamás, a képzés szakmai koordinátora pedig erre irányuló kérdésemre elmondta, valóban nagyon kevés fogyatékossággal élő ember dolgozik ma még a médiában, de ez a képzés is azt bizonyítja, hogy tehetünk ez ellen, hogy ez ne így legyen, s ha már fogyatékos ember dolgozik ott, akkor ne csak fogyatékosságról szóló médiaproduktumokat készítsen, hanem éppen ugyanolyan teljesértékű munkát, akár háttérmunkát is végezhessen, mint ép társai.

E képzésről a Magyar Televízió Budapesti Regionális Híradójának stábja is beszámolt ma délutáni adásában egy 3 perces tudósításban, mi pedig vagy e hét péntek délutáni-, vagy a jövő hét pénteki "Handycap"  magazinunkban adunk majd egy rövid beszámolót róla.

 

 

 

Köszönet a remek fogadtatásért, a kiváló helytállásért a Szervezőknek és a résztvevő Hallgatóknak, akik közül néhánnyal sikerült is beszélgetnem, mely beszélgetéseket természetesen majd az elkészült riportban hallhattok is, kedves Olvasók, Rádióhallgatók.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr652311445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása