HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÚJABB KIHÍVÁSOK...

2010.09.02. 23:27

szerző: RUZSA_VIKTOR

Jól sikerült a tegnapi műsor. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptam az általam létrehozott "Civil Rádió - FM 98" közösségi oldalon is, és személyesen is, mikor ma délután négy körül beértem a stúdióba. Mindjárt a bejáratnál Nagy Helga Kolléganőm, a Civil Rádió asszisztense fogadott, és gratulált újonnan indított sorozatomhoz, s örömmel nyugtázta, hogy hamarosan elkészül az október közepére szánt születésnapi műsor.

 

Nem sokkal négy óra után két kedves Kolléga érkezett születésnapi interjúre: elsőként a Civil Rádió egyik zenei szerkesztője, Horváth "Ezüst" Kálmán, aki 1996. óta készít progresszív rockzenei műsorokat. Kálmán különösen nagy hangsúlyt fektet a ritkaságszámba menő rockzenei felvételek bemutatására, a viszonylag kevés beszédet és sok zenét adó műsorok készítésére.

Kálmánt Bányai Géza követte, aki szociológusként két érdekes műsort készít nálunk. Kezdetben, még az 1990-es évek végén - mivel különösen vonzódik a keleti kultúrák iránt - indiai műsorokat kezdett készíteni, mivel a kezdetekkor gyakori vendége volt Rádiónk egyik, keleti kultúrával foglalkozó műsorának. Majd - ahogy a legtöbb Kolléga - betársult a korábban vendégségbe hívó Kolléga műsorába , később még több és több vendéget hívtak, akik betársultak, és egy egész stáb kezdett el hasonló műsorokat készíteni. Mára már önálló műsoraival vált ismertté. Egyik legismertebb műsora a jelenleg csütörtökönként 17:00 órától jelentkező "Édes India" című ismeretterjesztő, műsor, a másik pedig szerda délelőttönként 10 - 12 óra között hallható "Nagyvárosi dilemmák" című, urbanisztikai magazinműsora, melyet 2003. óta hallhatnak Hallgatóink. 

Nem sokkal este hat előtt végeztünk a felvételekkel. Közben a Civil Rádió Kuratóriuma ülésezett egy, a Fonó egyik emeleti helységében lévő irodában. Majd az ülést követően a  Kuratórium Elnöke, Brüll Edit tette tiszteletét nálunk a stúdióban, s nyugtázta örömmel, hogy jól alakul a műsor, jól haladnak az előkészületi munkálatok. Tőle is kértem interjút, már vagy egy hónapja beszéltünk erről, de végül megállapodtunk, hogy nem most veszük fel azt, hanem egy későbbi időpontban összehozzuk a találkozót, mivel elődjével, a Rádió egyik alapítójával, Péterfi Ferenccel is szeretnék majd beszélgetni, interjút kérni tőle melyben a Rádió történetéről  beszélgetnénk, s Edit - jogosan - úgy gondolta, hogy akkor már érdemesebb lenne együtt, mivel így elkerülhető, hogy  külön-külön ne mondják el esetleg ugyanazokat a dolgokat. Megállapodtunk, hogy holnap délelőtt felhívom Ferit, s vele is egyeztetek majd.

 

Nem sokkal este hét előtt haza indultam, majd út közben felhívtam apai Nagymamám, aki ma ünnepli születésnapját. Este pedig apai Nagypapámékkal is beszéltem, akiket pedig e hét szombaton látogatok meg.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr632267952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása