HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÍM, ELJÖTT A NAGY NAP!

2010.09.01. 22:47

szerző: RUZSA_VIKTOR

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, CIVIL RÁDIÓ - ISTEN ÉLTESSEN MINDNYÁJUNKAT!

 

 

Elérkezett e jeles nap. 1995-ben ezen a napon, szeptember 1-én kezdte meg működését a Civil Rádió az FM 98 MHz-es frekvencián, akkor még szerdától szombatig, eleinte csak délelőtt 10 és este 22 óra között. Egyéb időben két másik hazai közösségi rádióadó sugározta műsorát guyanezen a frekvencián. Majd az évek során, ahogy tellt-múlt az idő, a Civil Rádió, amely egyébként e kisközösségi frekvencia jogtulajdonosa, fokozatosan egyedül maradt, s teret nyert - immár napi 24 órában, a hét minden napján sugárzunk. Nevünk - elemzők és Rádiónk vezetői szerint, na és persze Hallgatói visszajelzések szerint is, s nyílván ezek a legfontosabbak - Európa-, sőt, a világ számos pontján ismerik. Van olyan Kollégánk, aki annak idjén még Honululuból is kapott levelet, mivel az internet segítségével a világ bármely pontján hallhatók vagyunk.

Bár születésnapi műsorunk, vagy műsorsorozatunk (mert még az is elképzelhető, hogy sorozat lesz a rengeteg izgalmas hanganyagból) csak valamikor októberben lesz adásban, mai "Fillagória" adásunkban megkezdtem Jubileumi Sorozatunk, melyet előző adásunk végén meg is ígértem HAllgatóinknak - s ahogy ígértem, így is történt. Ám eredetileg csak a műsor utolsó 10-15 percét szántam erre, ám mai adásunk korábban általam megtervezett forgatókönyvét az élet alaposan átírta, ugyanis egy korábban kiszemelt interjúalany-jelöltem mai napig nem reagált megkeresésemre, hogy vállalja-e az interjút, akár telefonon, akár személyesen, esetleg felvételről. Így egy különleges születésnapi adás kerekedett ki ma este. Hála Péterfi Ferinek, a "Fillagória" alapítójának, aki még annak idején 3-4 éve rám hagyományozta a műsor 2003-2005. közötti adásait megörökítő CD-ket, sikerült leporolni egyet közülük, mégpedig azt, amely egy 2004. februári műsort tartalmazott, melyben először szólaltam meg az éterben, a 98-as frekvencián. 2003. őszétől 2004. tavaszáig részt vettem egy médiaismereti képzésen, melyet a "Nonprofit Média Központ" Alapítvány szervezett "Nézőpont - Váltás" címmel. E kézések szerdán délutánonként és koraesténként voltak, így egybeestek "Fillagória" adásaink időpontjával, a műsorok akkor még 19:00 - 19:30 között voltak hallhatók. Egyik alkalommal a Feriéknek besegítő csapat - állítólag - hóakadályokra hivatkozva nem tudtak bemenni az akkor még a Corvin téren működő stúdiónkba, így Feriék nagy dilemmában voltak, végül Ferinek támadt egy nemes gondolata, felhívta a képzés vezetőjét, Liling Tamást, és telefonos interjút kért tőle, illetve a képzésen résztvevő látássérült Hallgatóktól, köztük így tőlem is. Rögvest, mindjárt a mély vízben... Hogy hogyan is történt mindez? Ezt most itt meghallgathatjátok!

 

Ezzel szeretnék tisztelegni azon Barátaim, Kollégáim előtt, akik utam egyengették, egyengetik mai napig is a Civil rádióban, és egyáltalán, a médiában. Isten éltesse őket is, és mindnyájunkat!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr392265719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása