HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

FOLYTATÁS...

2010.08.17. 22:04

szerző: RUZSA_VIKTOR

Ma délután folytattam születésnapi Jubileumi műsorunk készítését.

 

 

Nem sokkal 16 óra előtt értem a stúdióba a szokásos, ezen a héten délelőtti telefonos műszakom után. Szerencsére a tegnapi pusztító vihar után, mely országszerte rengeteg kárt okozott, ma végre ismét derült idő volt, a stúdióban sem volt ma olyan párás fülledt a levegő, mint tegnap - noha szerencsére azért van klíma is, de ma nem is volt rá szükség.

Nem sokkal négy után egy újabb műsorkészítő Kolléganő, ezúttal egy, hétköznap délután 16 óra után hallható kultúrális programajánló műsorunk napi szerkesztője, Csurcs Mónika érkezett, aki  - akárcsak az előtte szólók - szintén sok érdekes dolgot mesélt magáról, illetve a Civil Rádióhoz fűződő kapcsolatáról. Annak idején, még az 1990-es évek végén került kapcsolatba Rádiónkkal, szerencsés véletlennek köszönhetően, ugyanis épp önkéntes munkát keresett, és jelentkezett egy, önkéntesek részére indított honlapon. Jelentkezésére hamar választ is kapott, Hajós Verától, a Civil Rádió Kuratóriumának egyik alapító tagjától, aki felhívta figyelmét arra, hogy szükség lenne egy, a Hazánkban élő  kisebbségekről, nemzetiségekről szóló műsorra, mivel ilyen műsora akkor még nem volt a Rádiónak. Móni természetesen azonnal élt a kiváló lehetőséggel, jelentkezett is, és nemsokára el is indult a műsor, melyet természetesen nem egyedül készített. Jelenleg nem tervez újabb műsort, mivel a hétköznap délutánonként jelentkező, "Kultúrkortyok"  címmel hallható programajánló műsorunk napi szerkesztője. Ez egy olyan műsor, melyben bármely Civil Rádiós műsorkészítő adhat be számára érdekesnek ítélt, saját maga által készített, szubjektív ajánlót. Jómagam is rendszeresen adok be, bár mostanában kicsit azért ritkábban, mivel egyéb műsoraim több időm kötik le. 

Mónit Farkas Bíborka követte, aki 1997. óta dolgozik nálunk, különleges színfoltja Rádiónknak. Főiskolásként szociálpolitikát tanult, egyik tanára Rádiónk Kuratóriumának egy másik alapító tagja, Gosztonyi Géza volt, aki egyszer vendégként hívta őt műsorába.  Azta műsort egy kelta zenei műsor követte, ám a műsor akkori házigazdája valamilyen okból kifolyólag akkor nem tudott bejönni a stúdióba, épp Gézáék műsora alatt érkezett a váratlan telefon, így Gézáéknak nem volt más választásuk, nem volt mit tenniük, találniuk kellett valami megoldást, így hát végigcsinálták a következő műsort is, ráadásul szerencse, hogy Bíborka zenei anyagot is hozott magával Géza műsorába, mivel már akkor is bevett gyakorlat volt, hogy az élő stúdióbeszélgetésekbe érkező vendégek saját maguk hozhatnak be általuk kedvelt előadóktól néhány számot. Bíborka is így tett, hozott magával néhány ír dalt egy CD-n, így épp adott volt a lehetőség, hogy  a soron következő műsort is megcsinálják, és kitöltsék jó zenével, ráadásul Bíborka rengeteg érdekes kelta történetet mesélt, mivel perfekt beszél angolul, így már akkor is - ahogy azóta is - angolból fordított kelta mitológiai anyagokat, mondákat.  A kelta zenei műsor olyannnyira jól sikerült, hogy Bíborka nálunk maradt, és egy jódarabig együtt készítette a műsort annak eredeti készítőjével, majd végül - az élet úgy hozta - egyedül maradt a műsorral, így ezt a műsort teljesen átvette, neve mára már minden Hallgatónk számára egyértelműen egybeforr a "Kelta zenei- és kultúra órája" című műsorral. Igen, nem véletlen a címváltozás, vagyis a kibővített cím, hiszen a mitológiai anyagokkal együtt mára már minden adásban érdekes történeteket hallhatnak Hallgatóink. Bíborka e műsort egyfajta küldetésként éri meg: megismertetni Hallgatóinkkal ezt a rendkívül sokszínű kultúrát.

 

Az interjúkkal nem sokkal hat előtt végeztem, épp időben, mivel még két másik Kollégám várakozott a stúdióra, hogy előre felvegyék műsorukat, s mivel mára már több ember nem tudott bejönni a Jubileumi műsorba, így - bár eredetileg  este 8-ig terveztem a stúdiót használni, egyértelműen átengedtem nekik a helyet.

 

 

Folytatás holnap délután, este pedig élő adás...

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr992229147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása