HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

EGÉSZSÉG ÉS INTEGRÁCIÓ

2013.07.24. 22:06

szerző: RUZSA_VIKTOR

A K&H Bank immár tíz éve támogat gyermekegészségügyi intézményeket, kórházakat, mentőállomásokat K&H Gyógyvarázs programjának keretében. Idén is pályázhattak az ország különböző régióiból. a gyermekfogászat területén két intézmény: a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit KFT és a gödöllői Tormai Károly Egészségügyi központ. A halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Osztályának Visszatérés Alapítványa és a Debrecen Nagytemplomi Református Község Emanuel Otthona.  A mentőállomások közül idén a ceglédi-, a hajdúszoboszlói-, a szigetvári-, a szigetszentmiklósi- és a zsadányi mentőállomás nyert, és nyertes volt még az egri Markot Ferenc Oktatókorház is. Az egyes  intézmények előre meghatározott keretösszegben pályázhattak különböző orvosi segédeszközökre. Az ünnepélyes díjátadóra ma délelőtt került sor a K&H Bank Budapest, Lechner Ödön fasori székházában. A díjátadóval egybekötött sajtótájékoztató moderátora Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője volt, aki készséggel adott interjút, és olvasta fel a nyertesek névsorát a Civil Rádió Hallgatói számára. Az elkészült riportot e hét pénteki "Handycap" adásunkban mutatjuk be Hallgatóinknak.

Délután 16 órára pedig a Kopaszi gát mellé, egy sajtótájékoztatóra voltam hivatalos, mely sajtótájékoztató nem szokványos volt. Rendkívüli, méghozzá azért, mert itt nem pusztán egy-két ember mondott valamit, az újságírók pedig szorgalmasan jegyzeteltek. Ennek oka pedig az volt, hogy e sajtótájékoztatót a Mozdulj Egyesület hírdette meg annak kapcsán, hogy idén is meghírdetik Balaton körüli tandemtúrájukat, amelyre idén augusztus 16-a és 20-a között kerül sor. Az eseményen volt lehetőség kipróbálni a tandemezést, a szervezők ezzel próbáltak meg kedvet csinálni ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak e túrához. Az eseményen több közismert művész is jelen volt, mely az Egyesület kezdeményezései mellé állt: Bochkor Bíborka, a Magashegyi Underground  énekesnője, Krizbai Teca, a 2011-es "Csillag születik" énekese, Puskás Péter énekes, zeneszerző. Bíborka először bekötött szemmel   próbálta ki a tandemet látó vezető segítségével - természetesen ez rögtön felkeltette érdeklődésem, így készítettem vele egy rövid interjút, melyben mesélt arról, hogy először bizonytalannak érezte a helyzetet, aztán vezetője tanácsára megpróbált egyéb érzékeire hagyatkozni, és nagyon jól érezte magát, és elgondolkodott azon, hogy a látássérültek hogyan is tudnak a szívükre és egyéb érzékeikre hagyatkozni. Aztán eszembe jutott egy provokatív kérdés, hogy vajon azt próbálta-e már, hogy milyen lenne egy látássérültet vezetni tandemen - mire ő bevallotta, hogy ezt eddig még nem próbálta. Rögtön eszembe jutott Teca, aki szintén látássérült, megkérdeztem Bíborkát, nem lenne-e kedve menni egy kört vele. Bíborka  és Teca pedig egyből igent mondtak, így együtt is tettek két kört a Duna partján, a Rákóczi híd budai hídfőjénél. Később aztán én is mentem egy kört Bíborkával - ez utóbbi eseményt már a nagy szél miatt nem tudtam rögzíteni, azonban az élménybeszámolókat annál inkább. A bemutatón készítettem interjút az Egyesület vezetőjével, Dr. Tálos Mariannal is, aki egyebek között elmondta, hogy idén harmadik alkalommal rendezik meg ezt a túrát, felhívva a figyelmet a látássérültek sportolásának  és az integráció fontosságára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr915423759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása