HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Ahogy ez már évek óta hagyomány, minden év szeptember második hétvégéjén megrendezik a Wekerlei Napokat, Budapest egyik történelmi városnegyedében, a  Wekerle telepen. A telep központjában álló Kós Károly tér minden alkalommal, a rendezvénysorozat utolsó napján, amely vasárnapra esik, a Szolidaritás terévé avanzsál. Ilyenkor a téren felállított standokon találkozhatnak a kedves Érdeklődők a különböző hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő embereket segítő egyesületekkel, alapítványokkal, civil szervezetekkel. Az elmúlt vasárnap, szeptember 11-én – többek között – a Közös Sors Integrációs Egyesület munkatársaival, az idén alakult Neo Segítőkutyás Egyesület, a Vakok Állami Intézete, a Motiváció Alapítvány, a Móra Ferenc Általános Iskola Egyesített Módszertani Intézet Logopédiai Szakszolgálat munkatársaival. Mindemellett a rendezvény különlegessége egy, a tér szélén, a 99-es autóbusz megállójával szemben leparkolt akadálymentesített mikróbusz volt, melyet Gereg Márk autószerelő alakított át. A karosszériát egy roncstelepről hozta el, azzal a szándékkal, hogy mozgáskorlátozottak is indulhassanak a híressé vált Budapest – Bamako Ralyn. Éppen ezért  Márk a maga köré gyűjtött csapatot Bamako Roki Team-nek nevezte el. Azonban a nehéz gazdasági helyzetben – a többi hasonló egyesülethez, civil szervezethez, alapítványhoz – ők sincsenek könnyű helyzetben támogatók tekintetében. Hogy hogyan, miként próbálnak meg segíteni, erről szólt pénteki „Handycap” című műsorunk, melyben a múlt vasárnapi eseményekről készített riportom halllhatták Hallgatóink.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr563234039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása