HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Kitört a nyár. Sőt, valósággal tombolt ezen a hétvégén.

 

 

Június második hétvégéje az idei év eddigi legforróbb hétvégéje volt - árnyékban 35-36 fok is lehetett.

A Civil Rádióban június 12-én pénteken tartottuk  évadzáró Civil Kávéházunkat, és egész véletlenül a Fonó munkatársai is ezen a délutánon tartották nyár előtti évzáró party-jukat.  Ezúttal valóban nem szakmáztunk, egyszerűen csak jól éreztük magunkat. A kötetlen beszélgetés mellett  finom borokat is kóstolhattunk, és finom bográcsgulyás is került az ünnepi, nyár esti asztalra a Civil Rádió hétfő esti, Tóth Mónika és Kollár Tamás alkotta  "Egyedi kulináris kommandó" stábjának jóvoltából. Sokan este nyolc körül elindultak haza, de mi néhányan még maradtunk, egészen sötétedésig, majd kb. tíz óra után indultunk el hazafelé. 

 

Szombaton, június 13-án délután a Mozdulj! Közhasznú Egyesület idei versíró pályázatának díjátadója zajlott az Alexandra Könyvesházban. Idén is, akárcsak az előző években, három kategóriában hirdettek győzteseket, illetve különböző helyezetteket. Így 13 éves korig gyermek-, majd 14 - 18 éves korig  tinédzser-, és 18 év feletti, felnőtt kategóriában. Az idei rendezvényről nem készült felvétel, azonban a díjazottakról a Mozdulj! Közhasznú Egyesület blogjában olvashattok, illetve hamarosan hallhatók lesznek a Civil Rádióban, sőt, terveim szerint nem csak ők maguk, hanem az általuk írt versek is.

Ma este pedig egy világszínvonalú hegedűkoncert részesei lehettünk a Vakok Általános Iskolájának Nádor termében.  Mága Zoltán hegedűművész már több alkalommal adott jótékonysági koncertet látássérült gyermekek javára. Idén a "Szól a szív" Alapítvány szervezésében egy sportudvar kialakítására gyűjtenek. A  sportudvart a Vakok Iskolájának udvarából alakítanák ki .a  koncertjegyekből befolyt összegből. Az este 18 órakor vette kezdetét. A szervezők - érthető okokból - szigorúan ragaszkodtak ahhoz, hogy az eseményről semmilyen videó- és hangfelvétel nem készülhet. Azonban a Civil Rádió Hallgatói hamarosan hallhatnak majd egy riportot, melyben megszólalnak az Alapítvány munkatársai, és  Mága Zoltán is, aki a koncert végén néhány nézőt, köztük engem is, 2 DVD-vel és egy filmzenéket tartalmazó CD-vel is meglepett. Már a koncert utolsó számának elhangzását követő vastaps alatt  elindultam a Nádor terem hátsó ajtaja irányába, hogy mire  Művész úr leér a színpadról, a művészbejáróhoz érjek, hogy elcsíphessem egy  villáminterjúra. Ő azonban emlékezett rám egy két évvel ezelőtti eseményről, amikor is a Széchenyi Fürdőben találkoztunk egy hasonló rendezvényen. Így alig, hogy elindultam a hátsó ajtó felé, magához hívott, a színpad elé,  hogy nekem is átadjon egy-egy példányt a DVD-kből és a CD-ből.
A  színvonalas műsorban nem csak őt, hanem gyermekeit, Jennifert és Ifj. Mága Zoltánt is hallhattuk egy-egy rövid klasszikus darab erejéig, lánya pedig énektudását is megcsillogtatta.

Köszönet a remek estéért!

További részletek hamarosan a Civil Rádióban.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr587544572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása