HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

E

Íme a végeredmény - egy remek beszélgetés Gundel Takács Gáborral "117 perc" című magazinműsorunk szeptember 30-i, keddi adásában.

 

Ma pedig ismét egy felejthetetlen zenei kirándulásban volt részem. A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Lendület Ifjusági Klubja - Obenausz Tamás vezetésével - látogatást szervezett az idei Hangfoglalás (új nevén: Music Expo) kiállításra a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban. Délelőtt 11-kor találkoztunk a 2-es metró Puskás Ferenc stadion megállójának hátsó kijáratánál. Sajnos nem volt túl nagy érdeklődés, de azért heten (ahogy viccesen mondani szokták, mint a gonoszok) csak összegyűltünk.  Magunk között tisztelhettük Németh Tamás sorstársunk, zongoraművész-tanárt és feleségét, Berta Edinát, akinek nevéhez fűződik  - többek között-  az első Braille-kotta átíró program megvalósítása. Erről 2008-ban hallhattak is Hallgatóink.

Tapasztalatunk szerint a kiállítás inkább a könnyűzenével foglalkozó zenészeknek kedvezett, erre utaltak a különböző jelenlévő hangszercsoportok.  Ugyanis külön-külön szekciókban láthattunk billentyűs-, pengetős- és ütős hangszereket. Mi Tamással elsőként a Roland cég standján vettünk szemügyre néhány billentyűs hangszert. Majd ezt követően a gitárokat vettük szemügyre, bár azokat nem tudtuk kipróbálni, mivel társaságunkban senki nem tud gitározni. A legnagyobb sikert egyrészt az ütős szekció aratta, főleg egy kedves barátunk, Dobos Andi kisfia, a mindössze hat éves Árpi  valamennyi dobot végig próbálta, remek kézügyességgel, kiváló technikával. Meg is jegyeztem, hogy  egyszer biztosan dobos lesz belőle. Legvégül pedig a Tajti Music hangszeráruház standjánál egy Yamaha PSR 950 szintetizátor bemutatóját hallgattuk meg, igaz, ketten idő közben távoztak   kis csapatunkból, mi azonban továbbra is remekül éreztük magunkat.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr436761635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása