HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Pilinszky János gondolataira épülve Esélyegyenlőségi Gálaműsort rendeztek, melynek az Aranytíz Kultúrház adott otthont. A gálaműsor a Mozdulj Közhasznú Egyesület jóvoltából került megrendezésre, ahogy tavaly is, akkor a Vakok Általános Iskolája Nádor Termében. A műsor este 18 órakor kezdődött. NAgy örömünkre szolgált, hogy a csaknem három órás gálaműsorban olyan neves fellépők jelentek meg, és kedveskedtek produkcióikkal, mint a 2004-es MEgasztár énekese, Tóth Vera, Puskás Péter, akik könnyűzenei produkciókat adtak elő. Jelenlétével emelte az est fényét Horgas Eszter fuvolaművész és Érdi Tamás zongoraművész, akik Eszter állítása szerint most zenéltek együtt, azonban - ahogy Eszter egy általam vele készített interjúban fogalmazott, a szívükön át érezték egymást és a zenét - remek összhang alakult ki köztük, mindjárt a műsor előtti első és utolsó próbán. Eljött még Csányi Márton zongoraművész, Falmich Mária énekes és Magyar Csaba zongoraművész, Ézsiás László versmondó, de említést érdemel még a Roll Dance kombinált táncsoport is, amely kerekesszékes és ép emberek által alkotott párokból áll.

Tóth Vera Cserháti Zsuzsa egyik utolsó nagy slágerét, a "Hamu és gyémánt" címűt adta elő, melynek szövegét Valla Attila írta, és amely - ahogy Vera fogalmazott - az ellentétekről szól. Puskás Peti a "Csillagdal" című, vadonatúj dalával örvendeztetett meg minket, amely dal videoklipje a napokban készült el, amelyben Péter bekötött szemmel sétál az utcán, majd a dal végén egy zongorához ér, ahol a kötés lekerül a szeméről. Péter saját bevallása szerint a történet az álmok megvalósulásáról szól, de számára fontos volt az is, hogy megtapasztalja a vakságot, illetve azt, hogy vakon milyen érzés látni, a szívére, az álmaira hagyatkozni.    Puskás Peti dalát egyébként Napsugár Anna jeltáncművész jelnyelven táncolta el, pantomim elemekkel.   Anna az est folyamán önálló produkciókkal is színpadra állt együttesével. A gálaműsor házigazdája Sándor Anikó újságíró, fővédnöke Érdi Tamás zongoraművész volt. Az előadást jelnyelven is tolmácsolták hallássérült embertársaink számára.


A szervezők a koncert teljes bevételét a Somogyvári GYermekotthon és Gyógypedagógiai Intézetnek ajánlották fel, annak kapcsán, hogy 2012. decemberében az intézmény egy része tűzvész áldozata lett. Hogy pontosan   mekkora összeg gyűlt össze, az  a szervező, Dr. Tálos Mariann ígérete szerint hétfőre derül majd ki. Ennek kapcsán hétfőn délután egy rövid telefoninterjút készítek majd vele, melyet a gálaestről szóló összefoglaló riportunkkal együtt május 10-i pénteki "Handycap" című magazinműsorunkban hallhatnak majd Hallgatóink.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr845282979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása