HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÖRÖK ÉLMÉNY

2013.02.02. 17:27

szerző: RUZSA_VIKTOR

E hét szerdán – úgy tűnik – új korszak kezdődött el Rádiónkban. Legalábbis – lekopogom itt a számítógépem billentyűzetén – sikerül kifelé nyitni, és hamarosan támogatót vagy támogatókat szereznünk a Civil Rádió további működtetéséhez.

 

 

 

 

Még múlt hét közepén kaptunk egy Sajtóközleményt, melyben arról tájékoztattak minket, hogy a Csoda Család Egyesület egy közösségi támogatói honlap, a CreativeSelector.hu segítségével 590 ezer forint támogatást gyűjtött az elmúlt két hónapban,  családi napközik működtetésére. Az Egyesület alapítója Dr. Nagy Ágnes, aki tavaly ősszel a „Minden napra egy CSA-NA”  projectjével kereste fel e támogatói oldalt, melyre egy szerencsés véletlen folytán talált. Az oldal létrehozója Szarvas Olivér, akivel e sajtóközlemény eolvasása után felvettem a kapcsolatot emailben, hogy esetleg mi is fordulhatnánk-e hozzájuk támogatással kapcsolatban, hátha nekünk is tudnának segíteni. Továbbá még múlt hét csütörtökre sikerült meghívnom Dr. Nagy Ágnest egy stúdióbeszélgetésre, a vele készült interjút pedig e hét szerda esti „Fillagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban hallhatták Hallgatóink. Aki lemaradt volna az adásról, itt meghallgathatja stúdióbeszélgetésünk.  Műsorunk utolsó néhány percében pedig az is kiderül, hogy ki lett a 2012. Év Civil Rádiósa. E díj átadására január 29-én kedden este került sor a Fonó büféjében tartott szokásos, hagyományos újévi  ünnepségünkön. 

 

Még adásunkat megelőzően marketing-megbeszélést tartottunk két Koléganőmmel, Görög Máriával és Tóth Mónival. Még tavaly  decemberben született meg az az ötlet, hogy mivel nehéz anyagi helyzetbe kerültünk, alakuljon egy olyan  marketinges csapat Rádiónkban, amely támogatók szerzésén dolgozik, illetve azon,  hogy egyáltalán hogyan lehet megoldani Rádiónk  anyagi p helyzetét. A csapatból most hárman voltunk jelen, és még szerda este elhatároztuk, hogy együtt hárman, felvesszük a kapcsolatot Szarvas Olivér úrral, megszervezünk egy személyes találkozót, ahol mindent részletesen elmondunk, és „Fillagória” című   műsorunk számára – és ezzel gyakorlatilag a Civil  Rádió számára támogatást próbálunk szerezni. Felmerült annak a lehetősége, hogy február 4-én hétfőn délután 16 órakor találkozzunk egy  - a Rádiótól független – külső helyszínen, amely a Corvin mozi kávézója lesz. Nekem jutott a megtisztelő  feladat, hogy mailben egyeztessek Szarvas úrral, és meghívjam erre a találkozóra – nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadta meghívásom,  szerencsére az időpont megfelelő számára.

 

 

A  február is remekül indult.

1-én pénteken délután elmentem Péter  barátomék újpesti Teaházába. Szeretek betérni oda, mindig lehet jóbarátokkal, ismerősökkel találkozni. Arra azonban nem számítottam, hogy épp Kata hugommal és új barátjával találkozok ezen a délutánon. Épp első randikuknak kerestek helyszínt, amikoris Kata új barátja, Krisztián – aki a XIII. kerületben lakik – GPS navigációjának segítségével épp  teaházakat keresett. A térképen elsőként a IV. kerület Szent István tér 3. szám alatt lévő   teaházat találta meg, vagyis épp Péterék Teaházát, a Farkas Teaházat. Így aztán ezt választották találkozójuk helyszínéül. Később, mikor már odaértek, Hugom akkor  mondta neki, hogy ez az, amiről a Bátyus, mármint én meséltem neki. Meg is lepődött, amikor a helységbe érve meglátott  az egyik asztalnál.  Innentől az első randi  amolyan családi, vagy legalábbis családias összejövetellé vált. Remekül éreztük magunkat, ráadásul Hugomék Péter barátom vezetésével még a Teaházban működő Láthatatlan Kiállítást is  megtekintették, kipróbálták, milyen érzés vakon tájékozódni egy teljesen elsötétített helységben, megtapintottak domború képeket, kipróbáltak  kirakójátékokat, Péter segítségével kipróbálták a viaszgyertya készítését, legalábbis nagy vonalakban. Egy darabka méhviaszt kellett felcsavarni úgy, hogy előtte annak széléhez illesztettek egy darabka kanócot, majd végül a hengerré csavart  kész gyertyát eltehették emlékbe. Így igazán remekül sikerült, és örök  élménnyé vált Kata is Krisztián első randija.

 

 

Nagyjából este tíz felé járhatott az idő, amikor haza indultunk.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr525058771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása