HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÉPÍTJÜK A JÖVŐT!

2012.06.06. 22:41

szerző: RUZSA_VIKTOR

Június 6-i "Fillagória - A védett közösségi tér" adásunkban egy viszonylag új, érdekes, de főképp, HASZNOS project-ről számoltunk be Hallgatóinknak. A Szociális Építőtábor Egyesület 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy hátrányos helyzetű kistérségekben élő, főképp lakbértartozás miatt a kilakoltatás szélére került családok lakhatását tegyék biztossá, és biztonságossá oly módon, hogy az általuk a helyi önkormányzattól bérelt ingatlanokat födémszigetelik, felújítják - ezzel a bentlakók ledolgozhatják lakbérhátralékukat. Így történt ez 2012 tavaszán is, amikoris  Nagykanizsa külvárosi részében, Ligetvárosban újítottak fel - végülis - 4 darab, egyenként 9 lakásos társasházat. Az eredmény nyílván önmagáért beszél, a Szociális Építőtábor tagjai - Müller Kinga, Fehér Kata és Pintér Ádám - pedig a stúdióban meséltek az Egyesület létrejöttének ötletéről, élményeikről, tapasztalataikról, jövőbeni terveikről.

 

Közben zajlik az élet a Civil Rádióban. Szerencsére - kölcsönökből, szponzorok által, na és Hallgatóink adományaiból, támogatásaiból -  összejött az az 1.8 Millió Forint, amely a frekvenciapályázat beadásához szükséges, vagyis az egyszeri frekvenciadíj. Így minden technikai- és formai akadály elhárult a frekvenciapályázat beadása elől. Június 12-én benyújtuk hát frekvenciapályázatunk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz, és bízunk abban, hogy a Hatóság néhány hónap múlva újabb 12 évre meghosszabbítja a 98 MHz-es frekvencia használati jogát Rádiónk számára. Addigis, két havonta történő hosszabbításokkal tovább szólhatunk a hagyományos rádiófrekvencián is, amellett, hogy az interneten is szólunk.

 

 

 

Köszönjük mindazoknak, akik segítettek, segítenek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr674570382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása