HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Miután 2011. november 18-án lezajlott az S.O.S. Civil Rádió Folk- és Világzenei Fesztivál a Fonóban, arra az elhatározásra jutottam, hogy mindenképpen érdemes lenne ezt megörökíteni. Nem csak úgy, hogy a Civil Rádió archivátorán eltesszük néhány évre, hanem úgy is - sőt, elsősorban úgy -, hogy érdemes lenne egy összefoglaló-sorozatot készíteni belőle. Elhatározásom tett követte, melynek gyümölcse, vagyis egy háromrészes összefoglaló-sorozat pedig mára érett be.


Nem voltam könnyű helyzetben, hiszen a csaknem hétórás maratoni élő közvetítéssel mindenképpen történelmet írt a Civil Rádió. Nálunk ugyanis ezt megelőzően - leszámítva a nyári "Közös Hullámhossz" és a Sziget Fesztiválokat - sohasem volt még ilyen hosszú élő közvetítés, soha ennyi ember nem fordult még meg egyszerre a stúdióhelységekben, főképp úgy nem, hogy párhuzamosan egy koncerttel hol a stúdióból, hol pedig a koncertről sugároztunk, ráadásul maga a koncertsorozat, vagyis a fesztivál is két, egymással gyakorlatilag szemben lévő színpadon zajlott. Hiszen a Fonóban rendezett S.O.S. Civil rádió Folk- és Világzenei Fesztiválunkon ez pontosan így történt: a gyorsabb és könnyebb technikai beállások érdekében az élő zenekarok megosztva követték egymást hol a büfé melletti kisszínpadon, hol pedig a Fonó kultúrtermében lévő nagyszínpadon - mindkét színpad mellett  profi hangtechnikával, szakavatott technikusokkal. A stúdióban élő interjúk, főképp maguk a fellépő Művészek meséltek magukról és zenekaraikról, valamint az általuk játszott zenékről, és természetesen a Civil Rádióhoz  fűződő élményeikről, arról, hogy miért is tartják fontosnak Rádiónk megmentését, támogatását, hogy továbbra is szólhassunk Hallgatóinkhoz. Így nem voltam könnyű helyzetben, nagy kihívás volt ez számomra, melynek örömmel vágtam neki, ahogy tettem ezt immár két éve elkészített 15. Jubileumi Születésnapi sorozatunkkal is.  Mivel a Művészek spontán érkeztek stúdiónkba egy-egy rövid interjúra, függetlenül attól, mikor kerültek színpadra, így az összefoglalóban nem láttam értelmét az eredeti, az adásarchívumban is hallható kronológiai sorrendet tartani, sokkal inkább tematikusan szerkesztettem össze az egyes részeket, hiszen itt főleg a fellépők személyén, illetve az est mondanivalóján van a hangsúly, mintsem az időrendiségen.

Az elkészült összefoglaló-sorozatunk első részét ma esti "Fillagória" adásunkban hallhatták Hallgatóink - illetve aki lemaradt volna róla, vagy egyszerűen csak szeretné újra meghallgatni, itt megteheti! Kellemes szórakozást kívánok, valamint magam és Munkatársaim nevében ezúton is szeretném megköszönni a lelkes támogatást azoknak, akik ezt tették.


Folytatás két hét múlva, február 1-én, szerdán este....




 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr963575696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása