HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

AMERIKAI KÖRÚT

2011.07.06. 22:29

szerző: RUZSA_VIKTOR

Ma este, így nyár derekán, kicsit rendhagyó tartalommal jelentkezett "Fillagória" című műsorunk - bár annyra talán mégsem rendhagyó, csak inkább lazább hangvételű beszélgetést hallhattak Hallgatóink. A Civil Rádiónak is otthont adó Fonó Budai Zeneházban is rendszeresen fellépő Kormorán Memory Band idén márciusban amerikai koncertturnén vett részt, Los Angeles-ben, New York-ban, Kanadában és San Diego-ban, helyi magyar konzulátosokon  adtak koncerteket, március 15-e alkalmából, amely értelemszerűen ott nem munkaszüneti nap, de az ott élő magyarok éppúgy megemlékeznek e napról, mint minden magyar bárhol a világon. Még májusban készítettem egy interjút, szándékom persze az volt, hogy az Együttes valamennyi tagjával, ám mivel a tagok külön-külön is rendkívül elfoglaltak, így még május 20-án péntek délelőtt Jenei Szilveszter, az Együttes gitárosa tudott eljönni hozzánk, stúdiónkba egy kötetlen interjúbeszélgetésre, melyben mesélt amerikai körútjukról, mint a KMB képviselője, mégis kicsit persze a saját szemszögéből nézve. Ezt a beszélgetést hallhatták ma esti műsorunkban. A KMB gyakran lép fel jótékonysági rendezvényeken is, például az idén február 26-i "Ritka- és Veleszületett Rendellenességek Világnapján" a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban, valamint a május 1-i "Fogadf el - fogadd el" rendezvénysorozat nyitó állomásán a budapesti Ötvenhatosok terén. Szilveszter maga is két gyermeket nevel, egyikük enyhén sérült. Felesége Illés Györgyi, úszás- és vizilabda-oktató tanár, a Bajza utcai Általános Iskolában tanít, a február 25-i "Tolerancia-nap" egyik szervezője volt. Így Szilveszter maga is empatikusabb sérült embertársainkhoz, noha erről ebben a beszélgetésben értelemszerűen egy szó sem esett, viszont így mégis csak  kötzető műsorunkhoz, és rá is igaz műsorunk jelmondata: "Egy műsor olyan emberekről, akik munkájukkal, önzetlen tevékenységükkel másokon segítenek".

 

A beszélgetést itt hallhatjátok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr83045636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása