HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÜNNEPI HÉTVÉGE

2010.10.03. 23:21

szerző: RUZSA_VIKTOR

Ez a hétvége az ünnep jegyében zajlott.

 

Október 1-i, pénteki "Handycap" című műsorunkban hallhatták Hallgatóink a két héttel ezelőtt hétfőn készült riportunkat, melyben egy fogyatékossággal élő fiatalok részére indult, mozgóképgyártó tanfolyamról számoltunk be, "Felvétel indul" címmel.

Szombaton reggel 8-tól délután 2-ig túlóráztam telefonos munkahelyemen, majd ezt követően Édesanyámékhoz mentem, mivel Édesanyám október 6-án ünnepli születésnapját, emellett pedig Petra unokahugomnak 2-án volt a névnapja. Vele csak ritkán van alkalmam találkozni, mivel sajnos - vagy szerencsére, nézőpont kérdése - eléggé elfoglalt, mivel a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Karára jár. Most végre sikerült összehozni a szűk családot, s együtt megünnepelni e két jeles alkalmat.  Egyik Kolléganőmmel, aki nem messze lakik Édesanyáméktól, együtt indultunk, együtt mentünk a 173-as autóbusszal Zuglótól egészen Újpalotáig, nagyjából háromnegyed 3 körül értem Édesanyámékhoz. Az ünnepi asztalról nem hiányozhatott a finom ebéd, amely finom rakott krumpli volt, hozzá zamatos vörösborral - egy szóval Édesanyám megadta a módját, neki is és Unokahugomnak is egy-egy szál rózsával kedveskedtem. Petra pedig magával hozta, bemutatta udvarlóját, Ákost is. Nekik aznap este még más programjuk is volt, így ők csak ötig maradtak. Nem sokkal utánuk azonban én is haza indultam, mivel eléggé fáradt voltam az egész heti hajtást követően.

Ma pedig anyai Nagyszüleimnél voltunk Gyömrőn, kihasználva a szép napsütéses időt, egyébként egész héten felhős, esős, hűvös idő volt, mára azonban viszonylag kellemesre fordult az idő. Anyai Nagymamámék 2003. áprilisa óta a gyömrői Harmónia Idősek Házában laknak, szerencsére csak 35 kilóméter választ el minket egymástól (már mint Pesttől), és minden óra 45 perckor megy busz, visszafelé pedig csaknem minden órában, óra 30-kor, és rendszerint 45-50 perc az út. Egy 10 óra 45 perckor induló busszal mentünk oda, majd egy kellemes napot töltöttünk el ott,  majd egy délután 16:30-kor induló busszal jöttünk haza Budapestre.

 

Mindkét Ünnepeltet, Édesanyám és Unokahugom is a Jóisten éltesse sokáig név- és születésnapja alkalmából, erőbe, egészségben!

 

 

 

A reggeli induláskor még eleget tettünk állampolgári kötelességünknek, élve alkotmányos jogunkkal, szavazni mentünk, mivel ma volt a 2010-es Önkormányzati Képviselő- és Polgármesterválasztás. Este 19 - 23 óra között pedig a Magyar Televízió  négyórás élő, körkapcsolásos közvetítése jóvoltából értesülhettünk az eredményekről, a FIDESZ-KDNP jelöltjei elsöprő többséggel nyertek országszerte, Budapesten pedig az 1990. októbere óta regnáló Demszky Gábor szabad demokrata polgármestert Tarlós István, a FIDESZ jelöltje váltotta fel a poszton.   Mindemellett lakóhelyemen, a VII. kerületben, Erzsébetváros vezetésében is változás történt, az eddigi szabad demokrata Hunvald Györgyöt Vattamányi Zsolt, a FIDESZ jelöltje váltotta fel a kerület élén. Jómagam bízom a pozitív változásban, egy élhetőbb, kellemesebb, othonosabb fővárosi környezet megteremtésében, és egyúttal szeretettel és tisztelettel gratulálok a győzteseknek. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr662342706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása