HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Az idei Szent István-napi állami ünnep, augusztus 20-a épp péntekre esik.

 

 

A hosszú hétvégét megelőzően is akadtak viszont izgalmas események, az e hét szerda is bővelkedett kellemes interjúbeszélgetésekben.

 

Nem sokkal 16 óra előtt értem be a stúdióba. Az éppen várt Kollégám nem tudott eljönni, bár nem is jelentkezett, nem is jelzett, hogy miért nem, én pedig hiába próbáltam visszahívni, nem tudtam elérni. Majd még később lehet, hogy megpróbálom, bár annak idején kitűztem magam elé azon "aranyszabályt", hogy csak azon Kollégákkal egyeztetek új időpontot, akik jelzik, hogy ha esetleg valamiért nem tudnak eljönni a korábban egyeztetett időpontban, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy jelezzen, hát az megérdemelné... Vagyis, hogy ne hívjam vissza, vagyis annak idején azt tűztem ki, hogy nem fogom visszahívni. Hát majd még erősen gondolkodom a dolgon. Végülis önkéntesek vagyunk, így e születésnapi műsorban való szereplési lehetőség sem kötelező.  Bent volt viszont a stúdióban a szerda délutánonként 16:15 perckor hallható "Lélegzet" című környezetvédelmi műsorunk házigazdája, Hajtmann Ágnes, a Levegő Munkacsoport Elnökhelyettese, s mivel még volt bő negyedóra műsorának kezdetéig, kapva kaptam az alkalmon, Ági pedig jött is szívesen. Ő is sokat mesélt magáról, annak idején, még 1997-ben került kapcsolatba Rádiónkkal, amikoris a Levegő Munkacsoport munkatársaként egy parlamenti bizottsági ülésre hívták a pestiesen csak "Fehér Ház"-nak nevezett Képviselői Irodaházba, s ezen megbeszélésen véletlen találkozott Péterfy Ferenccel, Rádiónk akkori Elnökével, aki ki is használta a remek lehetőséget, mivel épp nem volt még környezetvédelmi műsora a Civil Rádiónak, s hát keresett, s Ági személyében talált is erre alkalmas munkatársat. Ági azóta is töretlenül dolgozik azon, hogy Hallgatóink figyelmét felhívja a környezettudatos életműdra.

Ágit Rádiónk jelenlegi Ügyvezető Igazgatója, Cserháti Ákos követte, aki 2006. óta Ügyvezető, de már előtte is jópár évig volt nűálunk önkéntes műsorkészítő. Mivel azonban a korábbi Ügyvezető Gosztonyi Gergely épp egyetemi tanulmányokat folytatott, és doktori disszertációra készült,  posztját megpályáztatták, új embert kerestek, Ákos pedig meg is pályázta - és meg is nyerte a posztot. Sok érdekes dolgot mesélt Rádiónk hátteréről, működéséről is.

Nem sokkal este hét után Tóth Mónika és Újj Zoltán érkezett, akik főképp reggeli műsorokat készítenek, de Zolit a hétfőnként 14:00 órakor hallható "Civil Sport" című magazinunk házigazdájaként is ismerhetik Hallgatóink. Sőt, főképp ezen apropóból, mivel Zoli korábban testnevelőtanárként végzett, így egyértelmű volt, hogy ha már a szerencse őt is közénk hozta, legnagyobb örömünkre, akkor sportműsort készít nálunk.

 

Közben megérkeztek esti "Fillagória" adásunk vendégei is: Kárpáti Flóra, a HBLF munkatársa és Rékasi Balázs, a Fizer Gyógyszerforgalmazó cég vezetője, mentor. E hét szerda esti műsorunkban ugyanis egy kiemelten hasznos programról beszélgettünk, amelynek során neves hazai- és nemzetközi multinacionális cégek -  köztük Balázséké is - felsőoktatási intézményekben tanuló roma fiatalokat támogatnak.  A támogató-, ugynevezett ROMASTER program lényege pedig nem csak az anyagi-, hanem az erkölcsi támogatás is, így vált szükségessé, hogy az egyes cégek mentorokat is delegáljanak e programba. Mindemellett a nyári szünetekben - immár ötödik alkalommal - néhány napos nyári tábort is szerveznek támogatott fiataljaik számára, idén augusztus 11 - 15-e között Csillebércen került sor erre, a tábor során pedig a résztvevők látogatást tettek a Paksi Atomerőműben, illetve a Szigetfesztiválon kihelyezett Romasátorban is. A beszélgetés pillanatok alatt oldottá vált, az egyébként igen komoly és hasznos szociálpolitikai témával foglalkozó beszélgetés néhány perc alatt egy jóbaráti-, családias hangvételű beszélgetéssé vált, remek zenékkel fűszerezve, melyet ezúttal Pogány György Főszerkesztőnk prezentált, mivel most ő keverte az élő adást. Romsics Balázs technikus Barátunk, aki egyébként "Fillagória" című műsorunk - és természetesen számos más élő műsorunk is - keveri, épp a hármashatárhegyi adótoronyban volt, mivel a hétvégi vihar kissé elmozdított néhány adó-, és vevőegységet, így rádióadásunk a 98-as frekvencián akadozottá vált - szerda délutánra azonban Balázséknak sikerült urrá lenniük a technika ördögén.

 

 

Ma pedig végre nagy öröm ért: jobb lábfejem gyógyultnak nyílvánították. Délelőtti munkám után, nem sokkal három után értem a Péterfy utcai Kórház sebészetére, ahol egy jó 20 perc várakozás után végre sorra kerültem. A Doktor Úr mosolyogva konstatálta a gyógyulás tényét. Egy utolsó fertőtlenítős kötés, mellyel kapcsolatban csak annyi megjegyzést mondott, hogy ez két nap múlva levehető, vagyis magam levehetem, és mostmár csak akkor kell jönni, ha panasz van. Először még kissé mérlegelte a döntést, ám amikor a Nővér  letisztította jobb lábfejem, már látható volt a hámosodó, kissé rózsaszínes, de már sebmentes bőr. A Doktor Úr javasolta, hogy a patikában vegyek hámosító kenőcsöt. Tanácsát megfogadva vettem is, és msotmár idehaza - végre, egy jól eső hidegzuhanyt követően - ezzel kezeltem ma este, és a patikus javaslatára még jónéhány alkalommal, az esti fürdés után... :)))

 

 

 

Ezúton szeretnék a Kórház dolgozóinak köszönetet mondani a viszonylag gyors gyógyulásért. Mindenesetre okultam belőle, hogy legközelebb majd elővigyázatosabb leszek, és megfogadom Édesanyám jótanácsát atekintetben, hogy nem fogok többé porcelántálban tűzhelyen forralni. :)))

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr762234022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása