HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Túl vagyunk a XXI. század első évtizedén. Hamarosan minden analóg jelforást, így a rádiót is felvált a digitális technológia, illetve az ezen alapuló készülékek, így például a  különböző rádiókat is egyre inkább már az interneten hallgathatjuk. Ilyenformán egyre inkább megszűnik a "rövidhullám", vagy "ultrarövid hullám", a "körzeti-, vagy kisközösségi rádióadó" fogalma, hiszen a világháló segítségével bárhol a világban hallható egy-egy rádió műsora, így például a Civil Rádió műsora is. Vannak olyan Kollégáim, akik olykor-olykor még Kelet-Ázsiából is kapnak műsoraikkal kapcsolatos visszajelzéseket. Ennek ellenére azért még szép számmal létezik analóg, földi sugárzású adó, ám ezek frekvenciaengedélye idővel lejár - így a Civil Rádióé is, 2012-ben. Az Internettől függetlenül szeretnénk újra megpályázni a 98 MHz-es frekvenciát, ám mivel nyakunkon a bűvös határidő, Szerkesztőbizottságunk, illetve tágabb értelembe vett kis csapatunk gyakran tűzi napirendjére, hogyan tovább...? Egyre gyakrabban gondolkodunk el azon, hogyan kellene minél szélesebb nyílvánossághoz eljuttatni a Civil Rádiót, hogy minél többen megismerjenek minket, hogy amikor majd arra kerül a sor, akkor támogasssanak is minket abban, hogy megnyerjük a 98-as közösségi frekvenciára kiírandó pályázatot. Éppen ezért néhány hónapja, egészen pontosan 2010. májusában merült fel bennem az ötlet, hogy a Világ leglátogatottabb közösségi portálján, a Facebook-on létrehozzak egy közösségi oldalt  a Civil Rádió Hallgatói és Támogatói számára. Elhatározásom tett is követte, és 2010. május 15-én, egy esős szombat délután, nem sokkal 16 óra után  létre is jött, s el is indult az oldal, ma pedig átléptük a bűvös százast, vagyis immár százan csatlakoztak ehhez az oldalhoz, melyért ezúton is szeretném köszönetem és hálám kifejezni mindazoknak, akik ezt tették, és kérni mindenkit, aki még nem tette meg, de már olvasott, vagy hallott erről az oldalról, csatlakozzon! A Facebook-on bármely ergisztrált felhasználó, a keresőbe beírva: "Civil Rádió - FM 98" el is érheti az oldalt, amely mindjárt elsőként, és egyedüliként jelenik meg a találati listában, a Civil Rádió logójával, azután pedig nincs más hátra, mint like-olni, vagyis a "Tetszik" gomb megnyomásával bárki csatlakozhat, aki kicsit is magáénak érzi a civil környezetet, a civil szférát érintő legalapvetőbb, hétköznapi problémákat, vagyis az élet mindennapjait, azt az emberi közösséget, amelynek ő maga is tagja.

 

Július  27-én pedig egyik kedvenc zenekarom, a Zanzibar énekesnője, Terecskei Rita ünnepli születésnapját, aki a Zenekar megalakulása előtt utcai járőrként dolgozott Cegléden, mégnem egyszer, 1999. január 2-án egy közúti elllenőrzés során két srácot igazoltatott, aki - mint utóbb kiderült - Sidlovics Gábor és Nagy Gábor, akik épp egy utószilveszteri éjszaka után tartottak hazafelé, akik már akkor is  játszottak különböző rockzenekarokban, ám akkor egy új, közös zenekar alapításán törték a fejüket, épp énekesnőt kerestek.   Meg is kérdezték Ritát, hogy volna-e kedve hozzá, majd néhány dalt adtak át neki kazettán, amelyeket Rita másnapra tökéletesen meg is tanult - elkezdődtek hát a közös gyakorlások, az első próbák... Valahogy így kezdődött... Lám, mire jó egy közúti ellenőrzés? Ha ez nem történt volna meg, akkor ez a kép sem készülhetett volna egy 2006. június 2-i, pénteki, a Ceglédi Városi Sportcsarnokban tartott koncerten, és egyáltalán, kinek a koncertjén is lettünk volna ott Barátaimmal? Hiszen akkor most nem lenne az egyik, Magyarországon méltán  közkedvelt, ha nem a legközkedveltebb rockzenekar, a Zanzibar sem.  És ha ez úgy lenne, vagyis ők nem lennének, akkor most nem gratulálhatnék születésnapja alkalmából Terecskei Ritának sem - de szerencsére a Zanzibar 11 éve létezik, így most van alkalmam sok boldogságot kívánni Neked, drága Rita, születésnapod alkalmából, mindehhez millió baráti ölelés, puszi, és ami a   leginkább fontos, hogy egészség legyen!

Mindezt pedig so-sok szeretettel.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr542178639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása