HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Mire is jó egy okostelefon egy gyengénlátó ember számára? Arra,hogy akár egyfajta videónagyítóként közelebb hozza az élővilág rejtett titkait.

20170805_110303.jpg 

20170805_110511.jpg

A Fővárosi Állat- és Növénykertben szinte minden állat kifutója, vagy medencéje előtt ott van az állat makettje, amely által látássérült látogatók pontos képet kaphatnak az állatról. Ilyen például a viziló makettje is, melyen az állat jellegzetes nagy állkapcsát is láthatjuk. Az egyes kifutók, vagy terráriumok előtt pedig rövid leírás is olvasható az ott található állatról, annak élőhelyéről. Sőt, erős idegzetűek a hüllőházba betérve nem csak testközelből csodálhatnak meg egy csörgőkígyót, hanem még azt is láthatják egy világító modellen, hogy hogyan hatol a kígyó mérge a zsákmányába.

20170805_110754.jpg

Ezen a szombaton én is részese lehettem e kalandnak az Emberek Vagyunk Egyesületnek köszönhetően. Az Egyesület e sétát megelőzően keresett olyan szakembert, aki szakszerűen tud mesélni az állatkertről és a benne élő állatokról. Nos, ha pont nem is találtunk kimondottan ezzel foglalkozó szakembert, egy kedves tagtársunk, Szabolcs mégis mindenben segítségemre volt, mindent felolvasott, és amit fejből tudott, azt megosztotta. Köszönet érte, ahogy Nosz Jánosnak, az Egyesület elnökének is a remek szervezésért.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr512722702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása