HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÁT 2017-BE

2017.01.01. 20:00

szerző: RUZSA_VIKTOR

Nehéz éven vagyunk túl. Számtalan terrortámadás, rengeteg áldozat.  Mind emellett sok  közismert ember, művész is távozott a földi létből – köztük két magyar rockzenész, Somló Tamás, majd néhány héttel később Laux József, valamennyien az Omega egykori alapító tagjai, akikről mi is megemlékeztünk a Civil Rádióban.     

 

 

A Karácsony első két napját, december 24-ét és 25-ét Édesanyámnál töltöttem. Vasárnap anyai Nagymamámék és Petra  unokahugomék jöttek. Szerdán pedig   - több hónap után – végre találkozhattam Kata hugomékkal és kislányukkal, Klarisszával...

15747362_1207601735944394_1465518843419417413_n.jpg

                                                                   ... a képen, melyet Kata készített.

 

27-én, kedden pedig  újabb színházi élményen volt részem, ezúttal Dés László  világraszóló musical-jét, a „Valahol Európában” címűt láthattuk a Pesti Magyar Színházban, ahogy ezt már megszokhattuk, audionarrációval kísérve.  Az egyébként tragikus – hisz a II. világháború végén játszódó -, mindkét felvonásában halállal végződő történetet Dés László zenéje teszi mégis izgalmassá, felejthetetlenné és könnyen befogadhatóvá. Mind emellett a Színház remek színészgárdája -  többek között a Simon Pétert alakító Reviczky Gábor, a Hosszút alakító Pavletits Béla, a Ficsúrt megformázó Ágoston Péter, vagy a Szeplőst alakító Szirtes Marcell - emeli a produkcó színvonalát.       

 

Mindenképp jó dolog viszont, hogy a mi kis csapatunk egyre gyarapodik, Rádiónk – bár jelentős átalakuláson ment keresztül -  szerencsére átvészelte ezt az évet is. Szombat délután és       az Újév hajnalára virradó éjjel sikerült egy remek óévbúcsúztató  műsort készítenünk Better Roland és Bara Péter     szerkesztésében és vezetésével.  Vidám beszélgetések, remek zenék  voltak hallhatók. Még Amerikába, az Egyesült Államokba, egész pontosan New Jersy-be is telefonáltunk Skype-on, Kaponay Rékát hívtuk fel. A most 16 éves lány 2011-ben Ausztráliából indult világkörüli útra családjával, csaknem negyven országban jártak. Élményeiről könyvet is írt, melyet 2013. májusában kezdett el.  Ezután egy  Kanadában élő magyar lányt is felhívtunk még éjfél előtt – igaz, akkor náluk még csak délután háromnegyed három volt. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ott hogyan készülnek az újévre. Jó volt hallani, hogy a világban, így Kanadában is sok magyar van, akik nem csak az ottani idő szerint, hanem magyar idő szerint is köszöntik az új esztendőt – és persze   az őket jellemző összetartásról is.  Külön jól esett, hogy Péter barátunk adás  előtt Péter felvett kocsival, így már nem sokkal kilenc után  beértünk a stúdióba (mivel az éjszakai műsor, melyben én is voltam, este 22 órakor kezdődött), majd adás után többünket hazáig hozott. Jó volt együtt lenni, és jó egy ilyen remek társasághoz, a Civil Rádió csapatához  tartozni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr1912089271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása