HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

DALLAMOK SZÁRNYÁN

2016.05.21. 22:59

szerző: RUZSA_VIKTOR

A történet valamikor az 1990-es évek végén kezdődött, amikor is a Vakok és Gyengénlátók Szövetségének Harmónia együttesében "zenéltem" szintetizátoron (vagy legalábbis igyekeztem így tenni). Talán 1998-ban. Akkor csatlakozott zenekarunkhoz az akkor már bő három évtizede az énekesi pályán lévő Kisnémedi Varga Pál sorstársunk. A közös munka 2000. végéig tartott, amikor is én informatikai  vonalon mentem tovább,  amely után - amint azt már tudjátok - 2003-ban  médiaismereti képzésre jelentkeztem, amelytől utam egészen a Civil Rádióhoz vezetett. Tehát - ahogy mondani szoktuk - nem haraggal váltunk el, egyszerűen elfújt minket a szél, egyikünk erre, másikunk arra ment tovább.



Ettől függetlenül azonban gyakran találkoztunk, idén április közepén pedig egyszer csak Farkas Péter barátunk hívott telefonon, hogy lenne-e kedvem részt venni egy produkcióban, amelyben operettslágereket adnánk elő, az énekesek között pedig ott lenne Varga Pali is.  Örömmel mondtam igent Péternek, akkor még nem tudva, hogy mi is a műsor apropója - ami mára már persze kiderült: Pali 50 éves énekesi pályafutásának jubileumi gálaműsora.

A próbák április végén kezdődtek, és mára érett be a gyümölcs, maga a műsor, amelyre egyes elmondások szerint 140 tagtársunk érkezett a Szövetség Hermina út 47. alatti székházának Hermina termébe. Vendégként  közreműködött még a Magyargencsi Népdalkör, valamint Obenausz Tamás, aki versekkel örvendeztetette meg az érdeklődő közönséget. A délután 15 óra után pár perccel kezdődött és csaknem két órán át tartó műsorban ismert operett-slágerek csendültek fel, főképp Lehár Ferenc és Kálmán Imre  műveiből. A gála végére pedig Pali mindannyiunk számára meglepetéssel készült, vagyis nem csak a Közönség, de még mi sem tudtunk róla egészen színpadra lépésünkig: A nézőtéren helyet foglalt a magyar nóta és a népdal-éneklés egyik méltán elismert alakja, Máté Ottilia, akit Pali egy közös éneklésre fel is hívott a színpadra. A műsor fináléja előtt Seress Rezső "Szeressük egymást, gyerekek" című slágerét adtuk elő közösen, úgy, hogy bár nem próbáltuk, mégsem okozott nehézséget, hiszen ezt a dalt mindenki ismeri.   A műsor végén pedig a műsorvezető, Németi Pali egy-egy emléklapot adott át valamennyi közreműködőnek.    Bevallom, pozitívan csalódtam, mert nagyon izgultam, hogy jól sikerüljön a műsor, és nagy érdeklődés legyen. Szerencsére azonban szép számmal összejöttünk, hála ezért a remek előkészületnek, hirdetésnek, médiamegjelenésnek (pl. a Civil Rádióban elhangzott májusi Hermina Magazinban leadott programajánlónak)  is, és persze valamennyii zenész- és énekes-barátunk felkészültségének.    Bízom abban - és ezt természetesen Péteréknek is elmondtam -, hogy ez a formáció nem pusztán alkalmi-, hanem időről-időre egy csapattá válik majd. És hogy kik is e formáció tagjai? - persze, hogy valamennyien megérdemlik, hogy nevüket felsoroljam: Geszti Eszter és Németh Tamásné Berta Edina, akik fuvolán játszottak. Németh Tamás zongoraművész és Balázs Levente zongora, Farkas Péter szintetizátor (velem együtt), Kamrás Sándor basszusgitár  és végül, de nem utolsó sorban Németh Dávid pedig dobolt.   Az énekesek pedig: Fabók Judit, Faludy Szilvia, Németi Pál és persze az ünnepelt Kisnémedi Varga Pál.










 

A gáláról készült képek és videó pedig hamarosan...

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr798737202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása