HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÚjABB SIKERTÖRTÉNETEK

2016.05.20. 23:27

szerző: RUZSA_VIKTOR

A Vodafone Magyarország Alapítvány május 17-én útjára indította Digitális Család nevű honlapját. E kezdeményezés célja, hogy elősegítse a legújabb generáció felelősségtudatos- és biztonságos  internethasználatát. Legyen szó okostelefonról, táblagépről vagy épp asztali számítógépről, közösségi médiáról, különféle üzenetküldő alkalmazásokról. A portál indulását hatalmas érdeklődés és flashmob övezte - utóbbit az egykori Engels-, majd később Erzsébet téri buszpályaudvar épületében kialakított  Design Terminal-ban tartották. 2015 darab ugynevezett emoji-t,  különböző "arckifejezéseket" ábrázoló labdát tettek a létesítmény egyik helységébe, és minden látogató elvihetett egyet ajándékba, cserébe egy cédulára írt szóért. A  legtöbb cédulán szereplő szó lesz majd Budapest szava - de hogy melyik lesz az, ez még egyelőre nem derült ki. Közben pedig a legnagyobb helységben Rónai Egon rádiós- és televíziós műsorvezető moderálásával kerekasztal-beszélgetésen vehettünk részt, mely beszélgetés témája  nagyjából azonos volt a honlap céljával, témájával. 


Ma pedig egy újabb audionarrációs sikertörténet szem- és fültanui lehettek azok, akik - velem együtt - ellátogattak a József Attila Művelődési Házba, ahol a Holdvilág Kamaraszínház az idén nyolcvan éves Csukás István "Ágacska" című mesejátékát tűzte műsorára, Susovich Erika audionarrációjával és Spinnerné Takács Erika jelnyelvi tolmácsolásával. Noha e darab alapvetően mese, mégis sok felnőtt ember foglalt helyen a nézőtéren, akik nem gyerekesek, vagy nem hozták magukkal gyerekeiket, hanem látás- vagy hallássérültként élvezték a darabot, egyfajta tesztalanyaként e kezdeményezésnek. Erről május 27-én délután 13 órakor kezdődő "Filagória - A védett  közösségi tér" című műsorunkban riportot is hallhattok majd, a Civil Rádióban. 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr18735642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása