HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

AZ INFORMÁCIÓ MINDENKIÉ!

2016.04.20. 23:54

szerző: RUZSA_VIKTOR

Az információ mindenkié. Sokan gondoljuk így, felismervén ennek jelentőségét. Ez méginkább igaz akkor, ha valaki hátrányos helyzetű, például fogyatékossággal élő.

info_adatbazis_a_kezenfogva_es_az_emmi_jovoltabol.jpg

                                      (A képet a Kézenfogva Alapítvány munkatársa készítette)

A fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat segíti az az információs portál, melyet április 20-án, szerdán mutattak be a Nemadomfel Cafe & Bar-ban. A portált a Kézenfogva Alapítvány készítette több hazai civil szervezettel, közintézménnyel egyeztetve. E portálon utánanézhetnek annak, hol vannak akadálymentesített közintézmények, hol vehetők igénybe egészségügyi szolgáltatások, de még annak is, hogy hol láthatók például akadálymentesített színházi előadások. Az Alapítvány a Pesti MAgyar Színházzal is szoros együttműködést kezdeményez, így a sajtónyilvános bemutatón a Színház képviselői is ott voltak: Vasvári Judit, a teátrum  sajtóreferense, Tóth Cecilia, a színház társadalmi felelősségvállalási referense, audionarrátor és Németh Attila marketingigazgató. 


A bemutatón a  Kézenfogva Alapítvány szakmai vezetője, Kovács Éva  kiemelte: Fontosnak  tartották a szakmai egyeztetést, és a tesztelést, például, hogy a portál valóban akadálymentesen használható legyen akár látássérültek  számára, akár autizmussal élőknek, különféle ábrák segítségével. A bemutatón megjelent Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is, aki a családok otthonteremtési támogatását is hangsúlyozta, magyarán azt, hogy a fogyatékossággal élők kapjanak önálló életviteli lehetőséget. A Minisztérium ugyanis konkrétan a portál elkészítésében nem, hanem az Alapítvány egyéb tevékenységeihez tud segítséget nyújtani, például az otthonteremtési támogatásban. Az államtitkár emellett fontosnak tartja a kooperációt, a szakmai együttműködést. A portál a http://info.kezenfogva.hu címen érhető el.





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr478648430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása