HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

KIHÍVÁSOK

2014.11.16. 22:13

szerző: RUZSA_VIKTOR

Ez a hét tele volt kihívásokkal.

November 12-én szerdán főállású munkahelyem, a Nexon KFT szervezésében Rehab Expo-t rendeztek a Lurdy házban. Minden év őszén hasonló állásbörzék keretében próbálnak meg segíteni a megváltozott munkaképességű embereknek, hogy mihamarabb állást találjanak a nyílt munkaerőpiacon. Ahogy általában egy-egy ilyen és hasonló expo-n, a most szerdán rendezett állásbörzén is több hazai cég mutatkozott be egy-egy saját standdal, a Lurdy ház első emeletén, egy csaknem ezer négyzetméteres helyen - ezzel párhuzamosan pedig előadásokat hallgathattak az Érdeklődők. Számomra megtisztelő volt, hogy munkaadóm az esemény előtti hét vége felé engem kért fel arra, hogy legyek a program egyik moderátora. Egész pontosan: Megkérdezték, hogy vállalnám-e - mire én örömmel mondtam igent. Noha fenntartásokkal, mert azért annak idején gyakran ért csalódás engem is.  Korábban sokszor az volt a tapasztalatom, hogy gyakran csak szépen hangzó ígéreteket kap a megváltozott munkaképességű munkavállaló, aztán a szép ígéreteken túl nem sok minden dolog történik. Ugyanakkor azt is fontosnak tartom - és ezért is vállaltam el e feladatot -, hogy igyekezzünk minél több lehetőséget megragadni, kihasználni, hogy megmutathassuk magunkat a széles nyílvánosságnak. A konferencia, az előadások remekül sikerültek. Több hasznos programot, innovációs projectet osztottak meg az előadók - többek között olyan alkalmazásokat, melyekkel pl. egy látás- vagy mozgássérült ember számítógépe vagy okostelefonja segítségével könnyebben tud majd kommunikálni a külvilággal. Pl. fejmozgással vezérelhető egér, szemmel vezérelhető program, melynek segítségével egy nehezen beszélő, magát kifejezni csak nehezen tudó ember a szemével tud szavakat bevinni telefonjába, előre megírt szavakra ránézve, vagy a kezével megérintve azokat. A bemutatón egy okosszemüveget is kipróbálhattak az érdeklődők, amely szemüveg segítségével annak viselője egy  számítógéppel összekapcsolva annak monitorán egy adott objektumra nézve aktiválhatja azt, és egy tolmácskesztyűt is, melynek segítségével a hallássérültek  jelnyelve alakítható át beszéddé.

 

 

E hét végén pedig immár második alkalommal került megrendezésre a "Hermina Kulturális Napok" rendezvénysorozat a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete szervezésében. A sorozat egy péntek délutáni komolyzenei programmal kezdődött,  amely programon én sajnos nem tudtam részt venni, mivel dolgoztam. Szombat délután és vasárnap délelőtt viszont két igazán gazdag programban, élményben volt részem.

Szombat délután a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházának Hermina termében Zalatnay Sarolta táncdalénekesnő, majd Szvorák Katalin népdalénekesnő adott egy-egy  felejthetetlen koncertet. Ma pedig "Non plus ultra" címmel ifjú  profi- és amatőr tehetségek léptek fel a Nádor terem színpadán - ugyancsak nem kis sikerrel. A kínálatban mindenki megtalálta a magának tetszőt: kezdve a klasszikusoktól egészen a popzenéig.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr276908041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása