HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

REND

2014.11.08. 22:45

szerző: RUZSA_VIKTOR

E hét szerdai „Filagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban – ahogy ez nagyritkán előfordul – két témával foglalkoztunk. Az októberi hosszú hétvégén – egész pontosan, október 24-én – konferenciát tartottak a Mexikói úti Mozgásjavító Általános- és Szakközépiskola EGYMI és Diákotthonában, mely konferencia témája a „Heine Medin” – más néven járványos gyermekbánulás volt. Magyarországon főképp a XX. század második felében – azon belül is az 1950-es években szedte áldozatait a betegség, közülük sokan meg is gyógyultak, legalábbis tünetmentessé váltak, de sajnos vannak olyanok is, akik vastüdővel lélegeznek, és olyanok is, akik már nem élnek. A konferenciával kapcsolatban hívtam meg a szervező Polio Alapítvány egyik kurátorát, Nagy Erzsébetet, még előtte lévő hét keddi „117 perc” című délutáni magazinunkba – ezt a beszélgetést tettem be szerdai „Filagória” című műsorunk első részébe. Műsorunk második részében egy november 22-i jótékonysági divatbemutatót ajánlottunk Hallgatóink figyelmébe. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület immár második alkalommal rendezi meg ezen jótékonysági rendezvényét. A tavalyi nagysikerű rendezvényen felbuzdulva, idén egy kerekesszékes ifú művészt, Hanza Márkot támogatják e rendezvény teljes bevételével. Az esemény fővédnöke Sütő Enikő egykori modell, aki számára természetes volt, hogy elfogadta az Egyesület felkérését, és igent mondott. Az ajánlóban Dr. Tálos Mariannal, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnökével és Sütő Enikővel beszélgettünk.

 

Műsorunk itt hallgatható meg azok számára, akik lemaradtak volna róla, vagy szeretnék újra meghallgatni.

 

 

Műsorunkkal egyidőben két másik helyen is lehettem volna – mivel ez a műsor felvételről szólt. Egy felöl e hét szerdán ismét volt KMB (Kormorán Memory Band) klubkoncert a városligeti Backstage Pubban, másrészt pedig újabb lapbemutatójához, vagyis újabb lapszámának megjelenéséhez érkezett az Oltalom Karitatív Egyesület lapja, a „Csillagszálló”. Mivel ez utóbbinak Rádiónk – nekem köszönhetően – médiatámogatója, így nem volt kérdés, hogy ezt a rendezvényt választottam. Még akkor is, ha KMB Klub a tervek szerint már csak 2015-ben lesz. A lapbemutató felvételét – melyet adásban nem adunk le a nem túl stúdióbarát hangzás miatt – itt hallhatjátok.   A lapszám „Rend” néven jelent meg.

 

 

 

Ma pedig régi ismerősökkel találkoztam. Úgy volt, hogy ma ismét lesz Vakbarát Klub Farkas Péter barátoméknál, de végül szervezett buli nem volt. Délután háromra odamentünk Péterékhez, régi kedves barátaimmal, Cserna Barbival, Király Krisztivel és barátnőjükkel, Zsuzsival. S ha már így esett, jót beszélgettünk Péterékkel. Aztán elindultunk, mivel Krisztáék este Miller Zoltán koncertjére igyekeztek a Papp László Budapest Sportarénába. Előtte még volt annyi időnk, hogy bementünk körülnézni a Puskás Ferenc Stadion szomszédságában lévő Aréna Plázába, ahol egy szerencsés véletlennek köszönhetően Nagy Natália színművésznővel találkoztunk, aki épp ott dedikálta néhány újonnan megjelent CD-jét egy földszinti standon. Régi ismerős volt, ugyanis még 2000-ben, egész pontosan 2000. februárjában édesapjával, Nagy Bandó Andrással fellépett a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megyei Székházának Hermina termében. Így már persze, hogy ismerősként üdvözöltem őt, és vettem egyet az egyik albumából, melyen régi filmek betétdalait adja elő.

 

Nem sokkal este hét előtt elindultunk a Puskás Ferenc stadion felé, két megállót mentünk a 80-as trolibusszal, majd ott elváltak útjaink: Krisztiék a Sportarénába, én pedig a 2-es metró felé vettem az irányt…

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr76879429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása