HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

NYÁRBÚCSÚZTATÓ

2013.09.01. 23:14

szerző: RUZSA_VIKTOR

Az elmúlt csaknem két hét, amióta  hazajöttem a Balatonról, nem hagyott unatkozni engem.

 

 

Augusztus 23-i Handycap adásunkban nagy sikerrel számoltunk be a tandemtúráról.

Az azt követő hétvégén kaptam egy emailt  Szerkesztőségünkből, mely levelet egy régi kedves ismerős, Szluka Lídia írt. Lídia négy hónapja a Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete egy nyertes, A Közösség Lámpásai nevű projectjében tevékenykedik mentorként.  Levelében médianyílvánosságot kért az Egyesületüknek, szerettek volna bemutatkozni. Mivel jelenleg én vagyok a Civil Rádióban az egyetlen, esélyegyenlőségi műsorokat készítő munkatárs, bemutatkozási lehetőség-kérésüket felém továbbították. Én pedig természetesen örömmel adtam helyt ennek, így néhány fordulós levélváltást követően e hét kedden délután, munka után elmentem Gödöllőre, Egyesületük székhelyére, ahol sikerült egy rövid interjút készítenem Kiss Jánossal, az Egyesület elnökével. Lídiáékkal, mint mentorokkal egyéb elfoglaltság  miatt majd csak következő héten fogok tudni interjúkat készíteni, azonban a Kiss Jánossal készült felvétel e hét szerda esti Fillagória című műsorunkban adásba került. Ennek rövidített változata pedig e hét pénteki  Handycap adásunkban is hallhatták. Jól esett, hogy délután Édesanyámtól is érkezett egy SMS, melyben gratulált a műsorhoz. Ritkán hallgatja Rádiónkat, de amikor hallgatja, mindig elfogulatlanul mond véleményt, olykor-olykor kritikát is, amely abszolút építőjellegű, és mindig nagyon jól esik.

 

 

A nyár pedig igazán remek hangulatban, és kiváló idővel kezd lassan a végére járni. A Zuglói  Cserepesház évről-évre nyárbúcsúztató bulival köszönti az új tanévet, és búcsúzik a vakációtól. Idén sem történt ez másképp. E hét szombaton, augusztus 31-én is színes programokkal várták az oda látogatókat, az Örs vezér tere szomszédságában, a Füredi úti lakótelep  szélén. Az idei program egyik különlegessége egy olyan civil sátor volt, melyben látássérültek által használható   eszközöket próbálhattak ki az érdeklődők. A sátor programjának szervezője Szalay Réka volt. Külön öröm volt számomra, hogy a legifjabb korosztály is nagyon nagy érdeklődést mutatott, sok 10-11 éves gyerkőc érdeklődött, a legnépszerűbb a Braille-abc és a Braille-írógép, valamint a hangos memóriajáték volt. Utóbbiban pezsgőtablettás dobozokat kellett összepárosítani azok belső tartalmának hangja segítségével. Mindegyik pár dobozban a legkülönfélébb dolgok voltak, mint pl. kavics, homok, üveggyőngy, műanyag gyöngy. Hosszabb-rövidebb idő alatt valamennyi kíváncsi gyerek össze tudta párosítani a dobozokat. Az eseményről természetesen riportot is készíthettem, melyet szeptember 13-i Handycap adásunkban  mutatunk be. Délután a nagyszínpadon a Máy Krisztina, Nagy László és Pál Zsolt alkotta Vakrepülés Színtársulat adott elő néhány közismert dalt.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr765488398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása